Тя смело може да бъде наречена Стилна икона на последните 10 години заради ролята си на Кари Брадшоу в „Сексът и градът“.

И 12 години по-късно Сара Джесика Паркър все още изглежда перфектно – не само на екрана или на червения килим, а по принцип.

Тя притежава онова необяснимо обаяние, което ни учудва всеки път – някои, на пръв поглед ужасни, комбинации от дрехи, обувки и аксесоари могат да изглеждат добре само върху нея.

Със своите 160 сантиметра височина актрисата е далеч от визията на модел, но и никога не е била пълна. На 45 тя все още е ф отлична форма.

Диетата

След чести обвинения в последните 2 години, че е твърде слаба, Сара Джесика се постара да опровергае това. В интервю по повод премиерата на втората част от кино версията на „Сексът и градът“ тя сподели, че на практика яде всичко.

Не обича да се лишава от любимите си храни, и то в големи количества, и задължително включва десерт в менюто си. Според блондинката добрата й фигура се дължи най-вече на страхотния й метаболизъм и това е всичко.

Тя намалява приема на храна само, когато трябва да свали няколко килограма за кратко време. Иначе набляга на протеина – риба, мессо, ядки, млечни продукти, и на... любимите си десерти.

Всъщност източници, близки до нея, твърдят, че това не е съвсем вярно – блондинката често се увличала от нездравословни диети и много стриктно контролирала порциите си.

Тренировката

Паркър се старае да компенсира огромните количества храна, които поема, с повече движение.

Преди време беше запален фен на Пилатес и йога, но сега предпочита повече джогинга и тренировките с тежести.

Опитва се да тренира всеки ден, като това включва и дълги разходки из Ню Йорк, докато се грижи за своите близначки и сина си.