Не е необичайно да пропуснеш цялата пролет и да осъзнаеш, че ти остава само месец до ваканцията, а все още не си в плажна форма.

Но няма нужда да изпадаш в паника, защото Bosu е вече и у нас, благодарение на 2fit by Boevski.

Това е уред, който представлява резистентна полусфера с плоска основа и позволява разнообразни възможности за тренировка както у дома, така и в залата.

Патентован е през 1999 година от Дейвид Уек, а наименованието му идва от концепцията, че може да се използва както с плоската основа отдолу, така и в обратна позиция (bosu - BOth Sides Up).

Гумената полусфера щади ставите и постепенно развива издръжливостта и координацията чрез комбинация от различни упражнения.

Тя позволява както балансиране и изометрично натоварване, така и интензивно кардио и много динамика.

Това означава двоен ефект – почти несъзнателното стягане на мускулите в опит да се запази равновесие ги укрепва и тонизира, а аеробните движения спомагат за изгарянето на подкожните мазнини.

В 2fit by Boevski началото е съвсем лесно, тъй като добре подготвени инструктори въвеждат всеки желаещ в темпото на групата.

Музиката, разбира се, също помага – не само увлича в движението, но създава и по-добро настроение.

А босу е предизвикателство дори за тренирани атлети или хора с дълъг „стаж“ в спортните зали.

Но едно от най-големите му предимства е, че укрепва мускулите около гръбначния стълб. А това означава по-изправена фигура и по-малко болки в гърба.

За повече информация и записвания използвайте телефон 02/8787260 или посетете аеробик-залата на 2fit by Boevski, която е в The Mall на бул. Цариградско шосе 115.

А кратка демонстрация от часа вижте тук: