Автор
Ева Лъчезарова

Милена Модева от Puma-България: Иде ми да се целуна по двете бузи

Милена Модева, търговски директор на Puma за България, е първата „нежна и успешна” дама, която ви представяме в новата ни рубрика за успели жени.

Целта на новото ни начинание е да инспирира по-младите момичета да се развиват, да даде нови идеи на вече наложилите се в професионалната сфера и да подари един по-позитивен нюанс и повод за усмивка, на всеки който е амбициозен.

В „Нежни и успешни” ще ви срещнем с дами, от които може да се научи много.

Нека като за начало да ви запознаем с Милена. Тя е родена в град София, завършила е спортното училище на ЦСКА, със специалност "алпийски ски", а по-късно завършва НСА. Има две дъщери - на 7 и 15 години. Търговски директор е на Puma от 2007 г. насам.

- Как започна професионалният Ви път?

- Първата ми работа бе когато навърших 16 г. С една приятелка се хванахме в озеленяването – плевяхме градинката пред Централна гара, за да си изкараме пари за море. Оттогава не съм спирала да работя. Повечето неща, с които съм се занимавала, са били свързани със спорта, включително и спортна журналистика 5 години.

- Какви мъжки качества трябва да притежава една успяла жена?

- Качествата не са мъжки или женски. Не приемам подобни определения, защото много жени се справят във всички сфери от живота, по-добре от който и да е мъж. Вярвам, че човек не може да постигне много без да има собствена философия, да спазва принципите си и да отстоява себе си. Останалото се гради по пътя. Цял живот.

- Как намирате баланса между личния живот и професията?

- Балансът при мен в много случаи е в преливането на личното с професионалното. Хубаво е, че работата ми е свързана със спорта. Екипа, с който работя, е от спортисти, дъщерите ми са спортистки и приятелите ми също. Много важно за мен е, че с хората, с които работя, сме успели да изградим силни връзки помежду си и отношенията ни не са просто професионални. Ние сме приятели и разчитаме един на друг и в живота извън офиса.

- Какви са плановете Ви в професионално отношение?

- Не правя подобни. Знам как искам да се развивам като човек, да научавам нещо всеки ден, да работя върху себе си, да инвестирам в себе си. Вярвам, че това е пътят и за професионално развитие. Стойностният човек може да успее навсякъде.

- Кога сте се чувствали най-удовлетворена от работата си?

- Има моменти, когато постигаме много силно отборно взаимодействие. Това обикновено е в най-тежките периоди, когато съзнанието и силите почти блокират. Вцепеняваш се и се чудиш кое да подхванеш и как ще излезеш с положителен резултат от този зор. Веднага след такива моменти идва голяма възвращаемост и виждаме, че сме добри, успели сме да го направим и този път. Тогава не можем да си съберем усмивките с момчетата от екипа. Аз обичам да казвам: „Идва ми да се целуна по двете бузи!”

- Колко време Ви е нужно сутрин, за да се приготвите преди работния ден?

- Ако не ходя на тренировка - 30 минути. Когато тренирам сутрин - 2 часа.

- Каква е връзката между външността и успеха в кариерата?

- Не знам каква е. За мен е важно да изглеждам добре. Естествено, колкото Бог е позволил.

- Любима модна марка и парфюм?

- PUMA. С парфюмите съм на периоди. В момента са ми два нишови – „1270” на Frapin и „Montale”.

- Каква е Вашата тайна за добра форма?

- Не е тайна и няма как да е само моя. Много спорт, здравословна храна и много сън. Последното не винаги е постижимо.

- Коя е най-добрата почивка?

- Спорт.