Сигурно вече ни личи от 100 километра, но пак да си кажем – обувките са нашият моден фетиш, на който трудно устояваме.

И като истински ценители често попадаме на изумителни модели, които понякога висят на ръба на изкуството и нямат общо с модата.

Последният чифт, който ускори пулса ни, е дело на... бижутерийни класици. House of Borgezie, известни с изящните си и ужасно скъпи творения, представиха официално своят чифт обувки-бижу, изработени от първокачествено злато и диаманти.

Eternal Borgezie Diamond Stiletto или вечните диамантени обувки с тънък ток Боргезе са изработени ръчно и са съставени от над 30 отделни части.

Украсата е от повече от 2200 блестящи диаманта, което определя и цената на чифта – между 150 000 и 230 000 долара, в зависимост от размера и гъстотата на ценните камъчета.

Удобството на златните обувки е гарантирано чрез специални възглавнички под петите и пръстите, както и допълнителна укрепваща платка под предната им част.

Ние лично не вярваме, че тези екстри ще ги направят носими, но се надяваме скоро някоя звездна дама да ни опровергае (защо не Виктория Бекъм, например).

Автор на дизайна е британецът Кристофър Майкъл Шелис, работил по проекта около 3 години.

Обувките вървят заедно с гаранция от 1000 години, което ги прави още по-атрактивни за богатите клиенти, тъй като представляват абсолютно сигурна инвестиция.

Какво мислите вие - споделете в анкетата отдолу.