От малки ни учат, че яйцата са полезни, но приемани в много ограничени количества.

Най-вече заради малките и ужасно вкусни жълтъчета, които освен силен алерген, са и носители на голямо количество лош холестерол.

С първото твърдение учените са напълно съгласни, но съвсем открито отрекоха второто.

За лошия холестерол е известно, че се натрупва по стените на кръвоносните съдове и с това води до тяхното стесняване и съответно повишен риск от сърдечно-съдови заболявания.

Оказва се обаче, че в кокошите яйца не се съдържа никакъв лош холестерол.

В това ни уверяват британски учени, които съдейки по категоричните данни на смоите изследвания, са поели инициатива за преговори с британското правителство, за отмяна на официалната препоръка да не се консумират повече от три яйца седмично.