В нашите трудни времена пазаруването е най-добрият антидепресант. А за звездите от световен мащаб, които постоянно са подложени на стрес и на атаки на папараци, шопингът е сигурен начин да си подобрят настроението.

А и нали трябва да похарчат все някъде спечелените милиони? Точно затова някои звезди прекарват повече време в магазините, отколкото на снимачната площадка или в звукозаписното студио.

Какви луксозни марки дрехи държат те в огромните си гардероби? Какви обувки носят? И кои са онези сред звездите, които не могат да живеят без ежедневни обиколки по магазините с платинена кредитна карта в ръка?

В тази поредица ще ви разкрием тайните на звездите, вманиачени по шопинга и ще пресметнем астрономическите суми, които те оставят по магазините.

И така – кои холивудски знаменитости са известни с прекомерната си любов към роклите, чантите и украшенията?

Виктория Бекъм

Колко струва титлата “икона на стила”? Отговора на този въпрос може би знае Виктория Бекъм. Папараците винаги я намират без проблем на улиците със скъпи бутици в Ню Йорк, Лондон или Лос Анджелис.

За разлика от повечето си колеги Виктория не отрича слабостта си към шопинга. “Не мога да се сдържа – ако видя нещо, което ми харесва, веднага го купувам в няколко разцветки. Може би това е мания, но с удоволствие бих ходила на пазар всеки ден”.

Рекордът на Бекъм за похарчени пари при шопинг е 150 000 долара за един ден. Но това нищо не е – през първата година от брака си с Дейвид Бекъм спайската е изхарчила общо 16 млн. долара по магазините. И апетитът на Виктория за шопинг не намалява – новият й моден фетиш са чантите Hermes Birkin. Певицата си е купила над сто такива – от класически модели, до колекционерски артикули.

Имайки предвид, че една такава чанта струва най-малко 4000 долара, а Бекъм има над сто, можем смело да заявим, че със спестените от чанти Hermes Birkin пари Виктория би могла да спаси от гладуване една малка африканска страна.

Тоалетите, които Виктория подбира, за да пазарува са впечатляващи, тя задължително е на ултрависоки токове и всеки детайл от външния й вид е изпипан и премислен. Често компания по магазините й правят синовете й.

Другото нещо, което ни направи впечатление е, че колкото и да пазарува, никога няма да засечете г-жа Бекъм с пазарска чанта в ръка.