По света има какви ли не басейни – някои гъмжат от акули, в други се организират регати, а от трети се вижда като на длан искрящия от неонови светлини град Токио.

Ще ви представим девет от най-невероятните басейни, правени някога от човек.



Хотел Park Hyatt Tokyo (Япония) - Във филма “Изгубени в превода” сте виждали актьора Бил Мъри да плува в този басейн, но това не е единствената причина мястото да е толкова известно. Басейнът се намира на 47-ия етаж на небостъргач, откъдето се вижда цялата японска столица. Най-добра е гледката при нощно плуване.



Хотел San Alfonso del Mar (Чили) - Това е най-големият басейн в света, записан е и в Книгата на Гинес. Дълъг е почти един километър. Благодарение на това в него понякога се организират състезания с лодки. Около басейна има няколко изкуствени пясъчни плажа, които се отопляват за нощно къпане.



Хотел Caruso Belvedere (Италия) - Този басейн се намира в Равело, един от най-романтичните италиански градове на 300 км. от Рим. Хотелът е разположен на хълм, затова плувайки в басейна ще можете да гледате морето отгоре. Друг любопитен факт е, че басейнът е заобиколен от древни руини, датиращи от ХІ век.



Хотел Umaid Bhawan Palace (Индия) - Сградата прилича по-скоро на дворец, отколкото на хотел, вътре има 347 разкошни стаи. Басейнът е издържан в романтичен стил – мека светлина на свещи и листенца от рози, които плуват по повърхността на водата.



Хотел Golden Nugget (САЩ) - В този басейн, който се намира в Лос Анджелис, можете да си поплувате с пет вида акули и скатове. Няма от какво да се страхувате – ще бъдете защитени от водните хищници с дебела стъклена тръба, по която ще се плъзнете през аквапарка. Има и други развлечения – водни пързалки на три етажа, водопади и малък обикновен басейн.



Хотел Viceroy Miami (САЩ) В града на басейните Маями вече има ново чудо – огромен басейн на 15-ия етаж на хотел с главозамайваща гледка към околните небостъргачи. Тук можете да се припичате на слънце, да разпуснете в джакузи или да поплувате в гигантския басейн, голям колкото футболно игрище. Като цяло няма да имате поводи да скучаете.



Хотел Al Bustan InterContinental Muscat (Оман) - След продължителния 18-месечен ремонт в гр. Мутра отвори врати сериозно модернизиран басейн. Основно нововъдение са “водните” сервитьори (те се опитват да не се набиват на очи, но винаги са наблизо), готови да изпълнят всяка една поръчка на клиентите. Басейнът е заобиколен от десетки буйни палми.



Хотел InterContinental Hong Kong (Китай). В хотела има три басейна, разположени на височината на третия етаж и готови да задоволят всеки каприз на клиентите. Във всеки басейн температурата на водата е различна – гореща, топла и хладка. Изгледът към морето е прекрасен, а при плуване под вода ще чуете музика от специални колонки, монтирани на дъното на басейна.
(и едно от мен:)



Комплекс Tropical Islands (Германия) Закритият остъклен комплекс е разположен недалеч от Берлин, вътре през цялата година се поддържа “екваториална” температура от около 25 градуса. Няколкото басейна са разпръснати насред същински гори от тропически растения и са заобиколени от изкуствено създадени пясъчни плажове. В комплекса има редица атракции – водни пързалки, водопади, джакузи, барове, ресторанти, фитнесклубове, както и ежедневна шоупрограма на централния “плаж”.