Вече трябва да ви е ясно, че не сме абсолютните градски момичета с дебели капаци на очите.
О, не! Гордеем се, че умеем да слизаме от високите токове и да се шмугваме в палатката, опъната сред природата, при това без излишни драми.
Точно за това ви предлагама още една рецепта, идеална за къмпинг условия. Това е закуска, която се приготвя в един съд, цялата, а резултатът винаги е безпогрешен.
Ето и необходимите продукти за 2 порции:
4 тънки наденички (или парчета пуешко или телешко филе за върлите диетуващи)
4 дебели резена бекон
2 чепки чери или увивни домати (дребни, растат и се увиват като лозите)
2 едри сурови гъби
2 яйца
2 филии хляб по избор
Начин на приготвяне:
Загрейте два средно големи тигана или други подходящи съдове върху огъня. Сложете вътре наденичките (или месото, което сте си избрали, само да не е сурово) и запечете за около 5 минути, като ги обръщате от време на време.
Добавете бекона, доматите и гъбите (разпределяйте продуктите по равно между двата съда). Печете още около 5 минути.
Изцедете всяка излишна мазнина от съда и чукнете яйцата отгоре. Покрийте с капак или фолио и задръжте така за още 2-3 минути или докато яйцата са готови.
Сервирайте с филия хляб към всяка порция.