Опитайте някои от следните съвети, които гарантирано ще ви помогнат да отслабнете, без да се подлагате на тежки и строги диети:

- Хората, които се подлагат на акупунктура веднъж седмично, могат да отслабнат с 4,5 килограма за 3 месеца. Чрез натискане на определени точки по тялото се изпращат електрически сигнали за подтискане на апетита.

- Подправяйте редовно киселото мляко с канела, за да изгаряте мазнини. Тази подправка е мощен стимулатор на метаболизма. С половин чаена лъжичка канела на ден може да отслабнете с 1 килограм за месец.

- Една чаша сок от моркови на ден ще ви помогне да загубите до 2 килограма за 12 седмици. Той е богат на фибри и хранителни вещества, които горят мазнините.

- Приемайте добавки от калций. Ще стопите 2,6 % повече тлъстини от тези, които не го взимат.

- Консумацията на червени меса може да ви помогне да отслабнете. Те осигуряват протеини, които поддържат мускулната маса, а мускулите изгарят 4 пъти повече калории от тлъстините.

- Яжте червени чушки. Tе съдържат капсацин, който засилва метаболизма с 25%.

- Сутрешната гимнастика помага за по-бързото изгаряне на мазнините. По това време се отслабва най-лесно, защото организмът изразходва резервите от мазнините, за да си осигури енергия за деня.

- Между основните хранения изяждайте по 3 богати на протеини закуски, които съдържат по 250 калории. Например нарязани пилешки гърди или 185 грама риба тон с тънка филийка препечен хляб. Така ще увеличите шансовете да отслабнете с 30%.

- Добавяйте соев сос към ястията, за да отслабнете. Установено е, че соевите протеини си взаимодействат с рецепторите в мозъка, които съобщават, че сме утолили глада си.

- Нарязвайте на парченца храната си, за да приемате 20% по-малко калории. Нарязаната храна изглежда с 27% повече, отколкото същото количество цели продукти. По този начин няма да препълните чинията си.

- Идеална закуска срещу натрупване на тлъстини е парче диня или пъпеш, последвано от едно яйце. Богатото на протеини яйце неутрализира въглехидратите в плодовете.

Очаквайте продължение.

Източник: health.bg