Феновете на шоколада не могат да се оплачат от липсата на интересни какаови дестинации.

Следващото пътешествие ще ви отведе в Италия:

Перуджа, Италия

Буквално сладки сънища ви очакват в 3-звездния хотел, посветен на шоколада – Etruscan Chocohotel.

Лобито на хотела

В първия в света тематичен хотел всичко е с шоколадови мотиви, дори имената на стаите.

И няма как да не бъде, тъй като хотела се намира в Перуджа - град, известен още като родното място на Baci-шоколадите. Това са бонбони, наричани шоколадови целувки (baci – целувка, от итал.).

Произвеждат се от Perugina – италианска компания за производство на шоколад, основана още през 1907 г., която днес е собственост на гиганта Nestle.

Шоко-целувките са пълни с натрошени лешници и са загънати в любовни опаковки, които съдържат послания, изписани на италиански, английски, немски, гръцки, испански и португалски.

Шоколадовите бонбони Baci

Хотелът има ресторант, в който менюто, разбира се, е тематично. Там могат да се опитат ястия като заек с шамфъстъци и различни видове шоколад.

В магазина пък гостите могат да открият какаови изкушения от всякакъв вид и от разнообразни точки на света.

На витрината на магазина

Дори за дамите, които се стараят да поддържат перфектната си фигура, има интересни предложения, например шампоан с аромат на какао без никакви калории.

Хотелът е идеален за влюбени или приятелски компании, а цените за двойна стая започват от 44 евро. Целогодишно тук се предлагат интересни уикенд-пакети, които включват специално организирани събития.

Лобито на хотела

Във всяка стая има и шоколадов шкаф, натъпкан с най-разнообразни десерти.

Шкаф с лакомства

Ако сте в състояние да се откъснете от него, в самия град има още много красиви места, които си заслужава да се видят.

Освен разнообразието от забележителни сгради, катедрали и т.н., тук се провеждат и няколко фестивала. През юли е джаз-форумът, който има почти 30-годишна история, а през октомври – фестът на шоколада.

Вторият трае цели 9 дни, провежда се на няколко от най-централните улици и площади и привлича над 1 милион туристи през последните няколко години. Освен, че можете да опитате какви ли не какаови деликатеси, можете да станете свидетели на това как се прави скулптура от шоколад.