Борбата на жените с излишните килограми и целулита е по-ожесточена от всякога.

В името на перфектната си визия те са готови на всякакви жертви и използват оръжия като фитнеса и диетите, пластичната хирургия, масажите. Добрите резултати обаче не винаги са гарантирани, а и се поддържат трудно.

Последното нововъведение в тази неравностойна война идва от Израел и се нарича Bella Contour. Това е революционен уред, изобретен в Йерусалим през 2004 г. от инж. Илан Фефелберг.

Той работи с нискочестотни ултразвукови вълни, прилагани върху проблемни зони по цялото тяло. Чрез тях мазнините от клетките се трансформират в липиди. Тялото от своя страна ги преработва и ги превръща в чиста енергия, която се изразходва по естествен път.

Апаратът има специален подход към всеки индивид – той „умее” сам да изчислява точно къде и с каква сила да насочи ултразвуковия сигнал. Това става, след като предварително се измерят обиколките на третираната зона, а резултатите се въвеждат в машината.

Всяка процедура трае точно 40 минути, през които се работи едновременно за целулита (ако има такъв) и за мазнините.

Обикновено резултат може да се отчете още след първия път, но за траен ефект са необходими повече посещения, в зависимост от собствените ви цели. Най-често около 10 са напълно достатъчни за видим положителен ефект – обиколките и размерът на дрехите намаляват значително.

Процедурите се правят през 48 часа, а резултатите са още по-добри, ако се комбинират с кардио-занимания.

Специалисти, запознати с технологията, са на мнение, че тя напълно може да замени липосукцията и дори има допълнителни бонуси. Също като оперативната намеса, Bella Contour действа точно там, където вие искате, но е безболезнена, подобрява състоянието на кожата и ускорява метаболизма.

Част от екипа ни изпробва уреда в единственото студио у нас, което разполага с него (намира се на бул. „Ген. Тотлебен”, вх.В – точно срещу входа на МВР болница, откъм ул. „Владайска”), а крайният ефект беше наистина поразителен.

Третирахме корем, а процедурата беше напълно безболезнена и не предизвика дискомфорт.

Предварително бяха взети мерки под гърдите, на талията, на ханша и на още няколко линии между тях. Освен това беше измерено и теглото. След края на сесията, всички измервания бяха повторени, а разликите бяха наистина забележителни, особено в доланта част на корема.

При ханша разликата беше 3,7 сантиметра, а при талията - 4. Във всички други обиколки също имаше спад, който се движеше в рамките на 1 и 2 сантиметра.

Килограмите бяха с почти 1 по-малко, което за една процедура от 40 минути е доста добър резултат.

Визуално можете да видите ефекта на снимката отдолу, а как протече и самата процедура плюс повече информация за нея - във видеото под нея.