Дизайнът на маникюр има както страстни поклонници, така и върли противници, но със сигурност никой не остава равнодушен към него.

Ние ще подходим към него по-скоро като към стил в изкуството, отколкото като към начин да се разкрасите.

Ваш е изборът, дали ще приложите върху себе си едно долуописаните решения.

Основни видове дизайн на маникюр:

* Френски маникюр (върхът на нокътя е оцветен в бяло) – най-разпространеният и неутрален стил в нейл-арта.

* Цветен френски маникюр (върхът на нокътя е оцветен в цвят по избор) – за онези, които са склонни да експериментират.

* Пиърсинг (във върха на нокътя се прави малка дупка, в която се закача украшение) – уместен е само при тържествени случаи, тъй като затруднява движението и действията с ръцете.

* Ваденки (готови ваденки, които просто залепяте на ноктите си) – много лесни за използване вкъщи.

* Арт-маникюр – рисува се на ръка, може да бъде и релефен.

Арт-маникюр



* Най-разпространеният вид арт-маникюр е художествения, при който на ноктите се нанасят рисунки със специални водно-акрилни бои. В салоните за красота услугата е доста скъпа, можете обаче да се опитате да се “изрисувате” сами вкъщи.

Несполучливите “опити” лесно могат да се изтрият с лакочистител. Ще ви трябват специални четки и клечици за нейл-арт, но за начало дори и клечка за зъби ще ви свърши работа. Нанесете основата, после фоновия цвят и дерзайте – всичко останало зависи от фантазията ви.

Имайте предвид, че ако лаковете не са изсъхнали, те ще се смесят помежду си (което впрочем може и да е красиво). Готовата картинка непременно трябва да се закрепи със слой прозрачен лак отгоре или друго специално средство.

* Релефен арт-маникюр. Това си е истинско изкуство и е най-добре да се прави от опитен маникюрист. За релефния маникюр се използват специални акрилни пудри и гелове, от които се оформят различни декоративни елементи – пеперуди, цветя, а ако искате дори черепи. Декорираните по този начин нокти изглеждат страхотно, но за съжаление пречат дори и на най-леката домакинска работа. Така че този тип маникюр е най-подходящ за тържествени случаи, когато цяла вечер ще използвате ръцете си само в качеството им на моден аксесоар. Релефният арт-маникюр може да се направи както на естествени, така и на изкуствени нокти.

* Аквариумен дизайн. Прави се само на изкуствени нокти и представлява декоративна композиция, намираща се сякаш зад стъкло. Картинката или отделните елементи могат да изглеждат обемни, но самият нокът си остава гладък на пипане. В аквариумния маникюр се прилагат всевъзможни похвати от найл-арта, както и най-различни материали – камъчета, дантели, сухи цветя, фолио, метални нишки, брокат, цветни пудри и гелове и т.н.



* Водопаден дизайн – това е сравнително нов стил в нейл-арта. При него се съчетават няколко различни техники, позволяващи на ноктите да се нанесе обемно изображение, което сякаш се вижда през струи вода. Ефектът е поразителен, а и направата на такъв маникюр отнема около два пъти по-малко време от направата на аквариумен дизайн. Могат да се използват различни цветни пудри, камъчета, мъниста и т.н. Картините по ноктите ви могат да са абстрактни или пък да изобразяват реални обекти – цветя, животни и др.

Още идеи за маникюр можете да видите тук