През лятото търсим какви ли не нови вкусове на традиционната салата.
Днес сме ви приготвили точно такова ястие – Салата на етажи.
Вкусът й зависи най-вече от рибата тон, която ще изберете, важно е тя да бъде „стегната”, а не разкашкана.
Необходими продукти за 4 порции:
4 сварени яйца
6 лъжици зехтин
лъжица и половина лимонов сок
морска сол
черен пипер
2 супени лъжици каперси
200 гр риба тон
4 филенца аншоа
3 домата
70 грама зелени или черни маслини без костилка
70-80 гр рукола
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата, така че да станат леко рохки.
След това изсипете зехтина, лимоновия сок, подправките и каперсите в голяма купа за салата.
Извадете рибата тон от консервата и я оставете да се оцеди от мазнината върху кухненска хартия. След това я нарежете на стегнати парченца и я добавете към дресинга.
Нарежете филенцата аншоа по дължина и ги добавете в купата.
Нарежете доматите и ги добавете върху аншоата, отгоре поръсете с маслини.
За завършек на салатата добавете листата от рукола и нарязаните яйца.