Необходими продукти:
1 с.л. зехтин
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 буркан печени чушки
шепа листа пресен босилек
3 с.л. готов доматен сос за спагети
готов блат за пица с диаметър 25 см
2 яйца
сол, смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 200 С. В тиган с дебело дъно се сгорещява зехтинът.
Запържват се ситно нарязаният лук и пресованият чесън.
Маринованите чушки се отцеждат и се нарязват на дребно. Прехвърлят се в купа.
Прибавят се лучената смес и половината босилек. Плънката се разбърква.
Блатът за пица се намазва с доматения сос. Покрива се с чушковата плънка.
С долната част на супена лъжица се правят 2 вдлъбнатини, в които се чуква от ниско по 1 яйце. Отгоре се поръсва със сол и черен пипер.
Пицата се пече 15 минути, докато краищата на тестото станат хрупкави. При поднасянето пицата се поръсва с останалия босилек.