Ние, хората, имаме способността да си въобразяваме, че сме изключителни познавачи на живота и неговите хиляди аспекти. Разбираме от всичко – от сложни съоръжения, от строителство, от използването на огъня и дори от любов.

Последното играе ключова роля в съществуването ни и в същото време е обект на постоянни грешки. Но дали не можем да научим нещо повече за човешките взаимоотношения от природата?

Отговорът е положителен – някои животински водове имат изключително ценен опит в любовния живот, който са готови да споделят. Ето и първият от дивите съвети:

Щом с музиката се храни любовта….

Южноамериканската жаба тунгара е дебело и грозно същество, което се издува като балон и издава високи крякащи звуци с цел да привлече мъжкия.

Женските жаби избират своя партньор на основата на най-добрите звуци. Противно на очакванията, те не винаги са най-високите и най-гърлените, нито най-сложните.

Оказва се, че всяка женска явно предпочита един уникален звук, дълбоко закодиран в сензорната й система. Задачата на мъжките е да се опитат да намерят точния звук, с който да я привлекат.

А какво можем да извлечем ние от това? Ако вашият партньор предпочита Бионсе вместо Бетовен, няма нужда да опитвате да го впечатлявате с класическа музика. Това няма да изглежда по-изтънчено, както си мислите, напротив.

По-скоро открийте какво харесва и се придържайте към него.