Съвсем наскоро бяха представени първите в страна функционални месни храни, създадени специално за деца.

Новата серия на марката „Сачи” е разработена с консултацията и под контрола на Българска педиатрична асоциация (БПА).

Вкусът на детските продукти „Сачи” е определен от родителите - колбас с моркови, пилешко филе и детски кренвирши. Те са приготвени от подбрано месо, не съдържат оцветители, соя и са с намалено съдържание на сол. Колбасите са предназначени за консумация специално от деца и затова в състава им липсва алергенът глутен.

Тъй като приемът на важни елементи с храната не винаги е достатъчен, добавките в детската серия „Сачи” допринасят за хармоничното развитие на детето. Новите продукти са обогатени с основната група витамини А, С и Е, известна като силен антиоксидантен комплекс, подсилващ имунната защита на организма, и калций, извлечен от истинско мляко, за да помагат на детето да расте силно, енергично и здраво.

„Като експерт по детско хранене отдавна очаквах появата на български месни продукти разработени специално за деца и се радвам, че бях част от екипа, създал продуктите. Освен, че са полезни, новите колбаси са и много вкусни. Затова силно ги препоръчвам на всички родители с деца над 1 година”, коментира доц. д-р Евгений Генев, председател на БПА.

д-р Евгений Генев с Тиби Биби


„Повече от година разработвахме серията „Сачи за деца”, за да предложим на родителите здравословни продукти, с които техните деца да растат здрави и силни, а на малчуганите много забавления и игри. Новата серия „Сачи” е фокусирана върху пълноценното хранене на подрастващите и се надяваме да подпомогнем родителите в тяхната грижа за децата им в областта на храненето.”, допълни маркетинг директорът на „Белла България” Мая Герасимова.

За момента продуктите „Сачи за деца” нямат аналог на българския пазар и са създадени в отговор на очакванията на родителите. Специално проучване на компанията (септември, 2009) показва, че българските родители биха предпочели за децата си функционални храни, създадени специално за подрастващите. Над 90% от родителите искат да имат възможност да избират за децата си такива храни, а 88% посочват като задължително обогатяването с основната група витамини и калций.