Вече сме в разгара на сезона на доматите. Затова ни се иска да се възползваме максимално от приятния им вкус.
Предлагаме ви едно много апепитно ястие с тяхно участие.
Необходими продукти:
600 г телешко месо
6 домата
1 глава лук
½ ч. л. брашно
1 кафена чаша олио
1 ч. л. сол
магданоз
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на парчета и се залива с вода в тенджера, така че да остане под течността. Слага се на горещ котлон и, преди да заври, се маха пяната, образувала се отгоре.
След 20 мин. се прибавят нарязания лук, олиото и солта.
Доматите се нарязват на едро и се слагат едва, когато месото омекне. Разбърква се и се вари 10 мин.
Добавя се брашното, размито с малко вода, и се разбърква. Вари се 2-3 мин, прибавя се нарязаният магданоз и се сваля от огъня.
След като изстине леко е готово за консумация.