След като вече си поговорихме за макиажа на брюнетките, дойде ред и на грима за златокоските сред вас.

Обикновено правилото е, че блондинка изглеждат страхотно с минимален грим. Носенето на тежък грим не я прави красива.

Жените с руси коси трябва да носят леки цветове през деня. Тъмните цветове могат да бъдат и добър избор, но не винаги.

Грим


Натурални и светли цветове за грим са препоръчителни. Никога не носете такива, които са по – тъмни от кожата ви. За очите използвайте всички бледи нюанси на перлените сенки – бяло, бежово, розово, синьо, зелено /не е подходящо за сини очи/, виолетово. За по-силен грим избягвайте черния молив и го заменете го с тъмнокафяв или тъмнолилав. Седефените сенки с цвят патладжан ще ви направят неотразими на вечерното парти.


За естествен вид очертавайте окото със светлокафяв молив над миглите и от вътрешната страна на долния клепач. По желание можете да сложите прасковени сенки. Завършете с кафява спирала

Червило


Най-подходящи за ежедневието са бонбонените нюанси – розово, прасковено, и по-неутралните – бежово, шампанско. Очертайте устните си с бял перлен молив, след това нанесете нюансиращо бледо червило. Особено подходящи са полупрозрачните перлени червила. Бежовите червила също са добър избор, но в никакъв случай не ги съчетавайте с тъмен молив. Вземете молив с телесен цвят или с цвета на устните. Той е подходящ също и ако обичате безцветните гланцове.

Вежди


Веждите са друга област върху, която трябва да се съсредоточите. Обикновено веждите на русокосите жени са светли и се нуждаят от подчертаване. Това става най-лесно със светлокафяв молив за очи. За най-добър ефект почистете старателно веждите си от малките косъмчета, драснете няколко малки чертички върху косъмчетата на веждите, старателно разнесете по цялата вежда с четчица, така че не кожата, а косъмчетата да се оцветят.

Естествена визия:

Опушени очи:

Ретро: