Ядките му придават един много фин и специфичен вкус. Точно като за ценители!
Необходими продукти:
180 г бадеми
140 г галета от кифли
140 г масло
180 г пудра захар
6 яйца
настърганата кора и сокът на 1 лимон
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Запечете леко ядките, нарежете ги на ситно и ги смесете с галетата. Маслото разбийте на пяна заедно с жълтъците и захарта.
Прибавете бадемите и галетата, сока и настърганата кора от лимона и накрая разбитите на сняг белтъци.
Сместа изсипете в намазана форма и оставете да ври на водна баня 1 час. След като пудингът се охлади, го обърнете в подходящ съд, нарежете го и го полейте с плодов сироп или с подсладено мляко, ароматизирано с ванилия.