Това е една по-нетрадиционна за българската кухня крем-супа. Струва си да се опита!

Необходими продукти:

2 средно големи глави целина
1 с. л. скълцани листенца целина
2 с. л. олио
1 ч. л. брашно
6 ч. ч. подсолена вода
1 яйце
½ лимон
сол

Начин на приготвяне:

Обелете целината и я нарежете на по-дребни парчета. Залейте я с част от подсолената вода, посолете, варете до омекване, след което претрийте със сито.

Прибавете светла запръжка, приготвена от брашното и мазнината, ситно нарязаните листенца от целината и останалата подсолена вода.

След като кипне супата, варете я на тих огън 15 мин. Застройте с яйцето, разбито със сока от лимона и 1 щипка от лимоновата кора. Поднасете с кротони.