Черните татуировки са едни от най-предпочитаните - хем са красиви, хем са секси!

Съвременните трайбъл мотиви са се появили от геометричните орнаменти по кожата на полинезийците. Мореплавателите, завръщащи се от Таити за Европа, ги взаимствали от тях. С течение на времето рисунките на полинезийците престанали да бъдат актуални. И потънали в забвение.

Те преживели обаче истински Ренесанс през 1982 г., когато американецът Дон Ед Харди (Don Ed Hardy), заедно с Лео Зулуета (Leo Zulueta), издали списанието "Tattoo Time”. Харди е автор и на първата книга на такава тематика: "New Tribalism”. В нея са представени древни татуировки на жителите на Самоа и Борнео, което позволило тяхното навлизане в съвремието.

И не само това: специалните орнаменти на рисунките и техния черен цвят намалили силатата на негативните асоциации, с които татуировките преди това се свързвали. След още половин година черните изображения вече били № 1.

И днес трайбъл рисунките са сред предпочитаните. Те трябва да се правят много точно: да се следва линията на мускулатурата и да изглеждат като част от тялото, за да може и то да участва в получилата се картина.