Без съмнение близнаците са двойна радост, но в същото време изискват двойно повече грижи, а с това и двойно по-голяма находчивост, бързина и енергичност.

Да не говорим каква надпревара с времето е, когато бебета са три или повече.

Затова всички родители на многойбройно бебешко поколение трябва да си създадат стриктен ред за справяне с бебешки кризи, който неизменно трябва да следват.

На първо място трябва да се постави правилното разпределение на времето, съветват от mamita-bg.com. Наравно с това, родителите на близнаци и тризнаци трябва да създадат такъв дневен ритъм на децата си, че те по едно и също време да се хранят, да спят, да имат нужда от игра и внимание.

Само така ще можете да се справите с мисията на добър родител, защото представяте ли си какво щеше да е, ако на едното близначе му се спи точно когато на другото му се пеят песнички. А ако в отбора се включи и трети дребосък? Никой нормален човек не би се справил с тази ситуация, затова най-добре е тя да не се допуска.

Важно е между тичането от едното бебе към другото на майката също да й остане време за почивка и усамотение. Вечната забързаност създава умора, напрежение, а когато човек е разстроен и не е в кондиция, той не е полезен на себе си, а камо ли на няколко писукащи бебчета.

Затова особено важно е майката да има помощник. Много майки трудно се справят с ежедневните грижи покрай едно бебенце. Представете си каква лавина от задачи се стоварва върху плещите й, когато бебета са повече.

Така че не оставяйте майката на близнаци сама да върши всичката работа, а се постарайте да й помогнете, независимо от това дали сте таткото, баба или леля, дядо или друг близък човек.