Гримът прави от очилата средство за разкрасяване.

Първото нещо, което дамите, носещи очила трябва да направят е да изберат подходящи рамки за лицето си. Цветните рамки придават особен чар и игривост, като привличат погледа на другите към очите ви, а прозрачните рамки или стъклата на много тънки рамки изглеждат почти невидими и наблягат върху естествените очертания на лицето ви.

Веждите трябва да бъдат добре оформени, защото рамките на очилата привличат погледите към тях. Ако не са достатъчно гъсти, можете да ги подчертаете с молив, като започнете от основата към края им. Попълването на рехавите места е добре да стане с много малки тънки чертички, които да следват посоката на косъма. Ако цветът на косите ви е светъл, то моливът трябва да бъде бежов или меден, а ако сте кестенява - кафяв. Чернокосите е добре да се ориентират към сивия молив и само в краен случай - към черния.



Когато носите очила гримът трябва да е малко по-наситен като интензитет, отколкото, когато сте без тях. Същото важи и за спиралата - можете спокойно да я положите неколкократно (по-добре на тънки слоеве няколко пъти, за да не се образуват бучици), за да придадете на очите дълбочина.

Късогледите дами са по-ощетени, защото зад стъклата очите им изглеждат по-малки и тесни, отколкото са в действителност. Тази оптическа измама може да се елиминира. За целта поставете над клепачите много светла пудра, която може да има и блестящи частици, а под веждите сложете сенки в нюанс, близък до очите.

Горния клепач подчертайте с очна линия, която да започне 1 см след основата на окото и да продължи малко след края му. За целта е добре да не използвате черно, а някакъв по-светъл цвят. Ползвайте спирала за мигли само за горния клепач. Никакво подчертаване на очите отдолу!

Ако имате далекогледство, се налага чрез подходящ макиаж да „ограничите“ клепачите, за да не изглеждат очите ви безформени под увеличителните стъкла. Преди да започнете същинската част от гримирането, подчертайте вътрешните и външните ъгли на очите с молив. Тъмни сенки и дебела очна линия след това ще запечатат резултата. Не забравяйте и молива, с който да подчертаете долния клепач и спиралата за мигли.