Днес ви представяме една прекрасна салата с чушки и риба тон, която бихте могли да сервирате на гостите си като предястие.
Необходими продукти:
* 6 бр. червени чушки, почистени от семките, опечени и обелени
* 160 г консерва риба тон, оцедена добре от соса
* 2 бр. твърдо сварени яйца
* 3 с.л. зехтин
* 1 с.л. винен оцет
* 1 скилидка пресован чесън
* 8-10 бр. черни маслини
* няколко пера зелен лук, нарязани на ситно
* сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Чушките се нарязват на ивици по дължина. В чиния се нареждат първо чушките и се посоляват, върху тях нарязаните яйца, после рибата, маслините и най-отгоре се поръсва с накълцания зелен лук. Зехтина, оцета и пресования чесън се объркват и се полива с тази смес салатата. Поръсва се със сол и черен пипер. Салата се оставя да престои така 30 минути и се сервира.
Може да направят индивидуални салати, като продуктите се разпределят в 4 по-малки чинии.