Ако очите са прозорците на душата ни, то тогава веждите са нещо като рамка.

Добре подбраната им форма може да ви направи още по-красиви. Повечето жени дори не се и замислят колко е важно да се грижат за веждите си.

Веждите ще ви помогнат да направите очите си да изглеждат по-големи или по-малки, да “повдигнете” или смъкнете визуално клепача и др.

Сега все повече жени включват в ежедневния си грим и оформяне на веждите. Някои късметлийки са надарени от природата с красиви и изразителни вежди, на всички останали обаче им се налага да изсветляват или затъмняват веждите си, да ги подчертават или пък да крият побеляването на косата. Всичко това се прави с помощта на козметични средства.

Правилната форма


Нека започнем от избора на правилна форма за веждите ви. Познавате формата на лицето си, това ще улесни много задачата.

1. Ако лицето ви е кръгло, значи целите да го накарате да изглежда по-тясно. Подходящи ще са заострените вежди, и то достатъчно високо вдигнати. Такава форма на веждите има например Грейс Кели.

2. Ако имате овално лице, също ще ви отива заострената форма, но с малко по-смекчени линии. Например като при Дженифър Анистън.

3. Ако лицето ви напомня по форма на сърце, подходящи ще са закръглени вежди. Те обаче не трябва да са във вид на полукръг, линията трябва да е по-изправена. Например като при Гуинет Полтроу.

4. Ако лицето ви е твърде издължено, заложете на правите вежди. Например като при Дженифър Лав Хюит.

5. На квадратно лице добре ще стоят заострени вежди, само че в случая ъгълът трябва да се намира непосредствено над зеницата или дори малко по-навън. Обърнете внимание например на веждите на Мерилин Монро или Кристина Агилера.

6. Ако имате триъгълно лице, ще ви отиват меко закръглени вежди като на Селма Хайек или Холи Бери.

Ако не сте сигурни, че ще можете сами да оформите правилно веждите си, идете на козметичен салон, а после само поддържайте резултата. Другият вариант е да прекарате три мисловни линии от ноздрите си – към вътрешния ъгъл на окото, към зеницата и към външния ъгъл на окото. Така ще определите къде трябва да започнат и да свършат веждите ви, както и къде трябва да е най-високата им точка.