Тя е само на 22, но е сред най-успешните модели на големия подиум днес. Трудно е да се преброят всички ревюта, корици и рекламни кампании с нейно участие.

Става дума за Коко Роша – канадката, която покори целия свят с изключителното си присъствие в света на модата.

Младата Коко е известна със собствения си стил и със специфичния си вкус към модата и изкуството, за това и домът й в Манхатън, Ню Йорк, е място, което заслужава внимание. Първи зад стените му са допуснати представители на американския Vogue.

Апартаментът, купен преди около 3 години, е декориран в унисон с желанията на успешния модел, но за целта тя наела професионален интериорен дизайнер. Днес той е и неин съпруг.

С Джеймс Конран първоначално са само приятели. Голяма част от мебелите и декоративните елементи са откритие на Роша, а покупката на останалите е съгласувана най-често с нея.

Преди малко повече от година обаче отношенията между двамата се променят коренно и днес те са семейство. А какъв е домът им можете да видите сега.

Всекидневната е обзаведена в класически винтидж стил, в който еклектика внасят предимно цветовите решения и дребните детайли. Над тъмно лилавия плюшен диван има композиция от 8 огледала, която струвала на Коко само 200 долара.

Първоначалното предложение на Джеймс било за дизайнерски сет от 15 000 долара, но моделката открила по-евтиния вариант и веднага се сдобила с него.

Тук има и малък "поп-арт" кът, в който всъщност са сложени свещници, притежавани от самия Анди Уорхол. Коко ги купила за Конран, но доволно пояснява, че след като се преместил при нея, тя си ги получила обратно.

Ретро стол и стар шкаф, в компанията на декоративен елемент, изработен от самата Роша, допълват пространството в общото помещение. Ефектният детайл в ъгъла представлява модел на детска рокля, който канадката украсила сама с паунови пера, събирани в продължение на повече от година.

Спалнята е съвсем малка, но изключително светла и в същия ретро стил. Коко признава, че обича да си купува скъпо спално бельо, възглавници и завивки, които обикновено прекарват повече време на пода...

В малкия си работен кът моделката прекарва доста време, когато си е вкъщи. Той е ситуиран в стаята за гости, която рядко използват. Подложката за мишката всъщност е имитация на старинна книга.

Другият ъгъл на стаята е запълнен от старинен шкаф, отрупан с всевъзможни неща, и огледало и снимки в затисти рамки.

Коко разполага и с огромен дрешник, който е проектиран специално за нейните нужди и е съобразен с възможностите на жилището й. Тя настоявала да има пространство за бижутата си, отделен кът за обувки, място за гримиране и пространство за всичките си дрехи, но въпреки това половината от последните се съхранява в гардероб в стаята за гости.

В кухнята си, която рядко използва, има няколко реда чайници, събирани из целия свят. Те са декорирани с книги, подвързани със стари вестници.

Коко обожава малките декоративни акценти и има много такива из целия си дом. Касическата, имитираща абревиатурата YSL е една от любимите й.