Може да изпробвате специалната гимнастика за лице. Тя възстановява тонуса на мускулите, и това помага за заличаването на бръчките.

Упражнения за отстраняването на хоризонталните бръчки на челото

1. Отворете широко очи и повдигнете, а после отпускайте, веждите. Повторете го 10-12 пъти.

2. Разположете пръсти над дъгите на веждите и леко повдигайте кожата, като едновременно с това се опитвате да повдигате и самите вежди. Повторете 5-6 пъти.

3. Опънете долната устна наляво, надясно, надолу и по диагонал. Следете горната да остане неподвижна.



Упражнения за отстраняването на вертикалните бръчки на челото

1. Обвийте с китки главата. Палците трябва да лежат на шията, а показалците – на челото. С тях повдигайте кожата на челото, като заедно с това се опитвате да повдигате и веждите. Не се напрягайте прекалено обаче.

2. Упражнението е обратното на упражнение 2 от горния абзац. Трябва да включите само веждите, като ги повдигате и се опитайте да се намръщите.

След упражненията наложете на лицето една от следните маски, съветват от козметиката.com.

От грейпфрут и оризово брашно

2 супени лъжици сок от грейпфрут (пресен) се смесва с 1 супена лъжица кисело мляко и 1 супена лъжица оризово брашно. Тази маска е подходяща за всички типове кожа, перфектно изглажда бръчките и предпазва от появяването им.

От картоф и краставица

Настържете на ситно ренде един суров картоф и една краставица. Размесете ги. Нанесете сместа върху лицето и шията, оставете за 20 минути. След като изтече това време, отмийте маската и натрийте лицето с лимонов сок, подсушете. Нанесете зехтин и го втривайте с леки масажиращи движения. Тази маска премахва фините бръчки.