Октомври е специален за много жени по света, тъй като е месецът, посветен на борбата с рака на гърдата. Той минава под знака на розовата панделка – международният символ на кампанията срещу коварната болест.

Тематичните инициативи у нас не са толкова помпозни и шумни, както в САЩ, Великобритания, Франция и т.н., но и не се рекламират достатъчно, за съжаление.

Точно за това решихме да ви припомним няколко специални разкрасяващи продукта, които можете да използвате в така актуалния розов цвят.

Това не само ще освежи есенната ви визия, но и ще ви направи съпричастни с борбата срещу рака на гърдата.

За устните

Бледо розовото червило превръща усмивката в истинско изкушение и се съчетава както с лек грим около очите, така и с вечерен или парти макияж.

Освен това винаги можете да замените червилото с по-лек гланц в същия нюанс, при това без да губите ефектната си визия.

Козметичните гиганти Estée Lauder и Clinique са само част от компаниите, които реализираха лимитирани колекции червила и гланцове на пазара по повод месеца на борбата с рака. Разбира се, всички те са в розовата гама.

За лицето

Руж и блясък за лице в актуалното розово са естествен начин да подчертаете женственото си излъчване и да запазите сиянието, останало ви от лятото.

Сенки в същия цвят трябва да се използват с повече внимание, тъй като подхождат най-вече на светли очи.

Можете да откриете подходящи предложение във всички вериги специализирани магазини.

За ноктите

Розовият маникюр може да бъде изключително допълнение към всеки тоалет, при това се съчетава много лесно.

Някои от най-популярните брандове по света, включително OPI, шведския Mavala, Minx и други, реализираха мини-серии в съответния цвят, за да подкрепят борбата с рака на гърдата.