Рано или късно във всяка връзка се прокрадва въпросът за свободата и личното пространство.

Или накратко – къде свършва „ние” и къде започва „аз”.

Грешката на много двойки е, че този деликатен момент от взаимоотношенията често се драматизира излишно и крайните заключениея като „Не ме обича вече” и „Нещо между нас просто не върви” започват да обсебват съзнанието.

Всъщност, целият проблем се завърта около това колко време прекарваме заедно с любимия, колко внимание покзаваме към него и дали то е достатъчно или му идва в повече.

Важното в случая е да си дадете реална представа къде е балансът между това да сте заедно, но и всеки да намира своето лично време и пространство.

Колкото и странно да звучи, сексолозите са на мнение, че прекараното време поотделно сближава двама души.

Най-простият пример за това е деликатната тема с приятелите. Всеки трябва да има свой кръг от близки, в който половинката му да намира своето място, но не изцяло и не винаги.

Освен, че по този начин винаги ще имате какво да споделите, разкажете и коментирате заедно, ще запазите онази особена връзка между вас, която няма да бъде претопена в „общото цяло”.

Времето, което всеки иска за себе си и заниманията си не може да зависи от разрешението на другия. Най-нелепото нещо е да „воюваш” с най-близкия човек за свободата си.От подобна битка се пораждат убийствени за връзката емоции като ревност, несигурност, липса на доверие и обида.

Много е просто – когато един човек иска нещо за себе си той се опитва да намери всевъзможни начини да го постигне, а когато срещне неразбиране и ограничаване от страна на човека отсреща, това логично води до конфликт и отчуждаване.

Всеки един трябва да се опита да разбере нуждите на другия и да направи съответните компромиси.

Много често едната половинка във връзка смята, че двамата трябва да имат еднакви нужди и желания. Това е напълно погрешно – колкото по-бързо осъзнае, че всеки човек си има свои нужди и желания, толкова по-голям е шансът да се създаде здрава и сплотена връзка.Ако пренебрегвате сигналите на своя партньор, че има нужда от повече свобода, вие само показвате, че не го разбирате, не уважавате желанията му и мислите само за себе си. А любовта е стремеж да накараш човека до теб да бъде щастлив!

Когато се стигне до неразбирателство, което видимо застрашава връзката ви, е най-добре да успокоите топка и без излишни емоции и предубеждения да поговорите с вашия човек.

Агресивността и истерията са най-лошата стъпка към разрешаване на проблема.

Подберете точния момент, когато и двамата сте спокойни и можете да обсъдите нещата като интелигентни и разумни хора. Така ще можете да подберете най-правилните думи, с които да отправите посланието си, така че то да бъде разбрано.