Хелоуин не е типичният български празник, ама никак, но това не означава, че не може да бъде страхотен повод за парти.

Вече осиновихме страшните костюми и специфичната хорър-атмосфера за една вечер в годината и по този повод смятаме да ви дадем няколко идеи за тематичен грим.

Те не са свързани с кръв, черепи и вещици, а са вдъхновени от визията на някои популярни дами, склонни към експерименти под прожекторите. Точно заради това можете да приложите съветите и не само в контекста на Хелоуин.

Започваме с:

Лейди Гага

Поп-иконата може да даде доста примери за Хелоуин-грим, прически, костюми и т.н., но сега ще се фокусираме върху една от визиите й през ноември миналата година.

Тогава изпълнителката на „Алехандро” заложи на кукленски устни с лек намек за визията на гейшите, което е добър трик за привличане на внимание.

Как се прави? Оцветете добре устните с коректор в телесен цвят и напудрете обилно.

След това използвайте тъмен молив за очи или устни, с който очертайте средната част на горната устна във формата на сърце, а долната само в средата.

Запълнете добре пространството със същия цвят и сложете внимателно малко балсам за блясък. Ще бъде добре да държите устните си сухи, за да не загубите получения ефект.

Ако искате максимално театрално излъчване, подчертайте очите, а ако предпочитате по-семпла визия използвайте само големи кръгли очила или такива в стил Уили Уонка.

Кейти Пери

Захарната певица, която разтопи класациите с песента си California Girls, демонстрира ужасно сладникава визия в клипа, а и при изпълненията на парчето на живо.

Ако решите да последвате Барби-стила й, това изобщо няма да е трудно.

Започнете със силно очертаване на очите и изтеглен контур назад (тип „котешки очи”). Най-подходящ ефект ще създадете с помощта на течна очна линия.

Розовите сенки върху клепачите са задължителни, а колкото по-блестящи са, толкова по-добре. Можете да използвате допълнително брокат в същия цвят.

Външният ъгъл може да е малко по-тъмен, за да „отворите” погледа максимално.

Подчертайте веждите с подходящ цвят, а под извивката им нанесете съвсем бледи сенки, за да изпъкнат още повече.

Устните могат да напомнят на карамелизирани ябълки – в цвят череша и обилно гланцирани.

Относно перуката и нейният нюанс, сами направете своя избор.

Дита фон Тийз

Ретро-красавицата е муза за много жени, а театралното й секси излъчване е страхотен начин да приковете вниманието в нощта на Вси Светии.

Основен елемент от пресъздаването на нейната визия е порцеланово бялото лице. Най-добре това се постига със светъл и силно покривен фон-дьо-тен. Скулите са подчертани съвсем леко в бледо розово.

Очертайте горните клепачи с плътен контур от течна очна линия, изтеглен назад и леко нагоре. За миглите използвайте водоустойчива спирала за обем, но не прекалявайте с нея върху долния клепач.

Уплътнете веждите, а в края на едната скула можете да добавите малка черна бенка с помощта на течен молив за очи.

Устните оцветете в наситено рубинено червено, за да контрастират максимално на бледото лице.