Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
4 с.л. кафява захар
4 с.л. бял винен оцет
4 с.л. соев сос
2 скилидки чесън
2 с.л. олио
1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Пилешките крилца се почистват и се измиват.
Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон).
Крилцата се разрязват на две части. Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия. Прехвърлят се в купа с капак.
В средна купа се смесват захарта, оцетът и соевият сос.
Прибавят се обелените и пресовани скилидки чесън.
Маринатата се разбърква добре. Изсипва се върху крилцата.
Купата се похлупва и се поставя в хладилник. Крилцата се мариноват за една нощ.
Фурната се загрява на 220 С.
Огнеупорна тава се застила с алуминиево фолио. Намазва се с олиото.
Отгоре се нареждат отцедените пилешки крилца.
Пекат се 15 минути, след което се обръщат и се намазват с маринатата.
Пекат се 5 минути и отново се обръщат.
Отново се намазват с марината и се пекат още 10 минути.
Готовите крилца се поливат с лимоновия сок.