Автор
Woman.bg

Салата от печена тиква, рукола и тиквени семки

Днес ще ви представим една нестандартна и много приятна салата.

Някои хора не приемат семките като част от начина си на хранене, а още по-малко като съставка на салати и хлябове.

Ние обаче ги обожаваме и смятаме, че допринасят доста за вкуса на ястията.

Необходими продукти:

рукола
обелени тиквени семки
1 супена лъжица балсамов оцет
1 чаена лъжица кимион
3 супени лъжици зехтин
сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната си до 190 градуса, смесете една супена лъжица зехтин с кимиона и черния пипер. Изсипете тази смес върху тиквата и разбъркайте добре.

Застелете тавичката с хартия за печене и разпределете върху нея равномерно тиквата.

Сложете я в предварително загрятата фурна и печете до готовност.

Запечете тиквените семки на тиган.

Смесете 2 супени лъжици зехтин с балсамовия оцет и добавете сол и черен пипер на вкус. Полейте с тази смес листата от рукола, добавете тиквата и тиквените семки.