Днес ще ви представим една нестандартна и много приятна салата.
Някои хора не приемат семките като част от начина си на хранене, а още по-малко като съставка на салати и хлябове.
 
 Ние обаче ги обожаваме и смятаме, че допринасят доста за вкуса на ястията.
 
 Необходими продукти:
 
 рукола
 обелени тиквени семки
 1 супена лъжица балсамов оцет
 1 чаена лъжица кимион
 3 супени лъжици зехтин
 сол
 
 Начин на приготвяне:
 
 Загрейте фурната си до 190 градуса, смесете една супена лъжица зехтин с кимиона и черния пипер. Изсипете тази смес върху тиквата и разбъркайте добре.
 
 Застелете тавичката с хартия за печене и разпределете върху нея равномерно тиквата.
 
 Сложете я в предварително загрятата фурна и печете до готовност.
 
 Запечете тиквените семки на тиган.
 
 Смесете 2 супени лъжици зехтин с балсамовия оцет и добавете сол и черен пипер на вкус. Полейте с тази смес листата от рукола, добавете тиквата и тиквените семки.
)