Днес ще ви представим една нестандартна и много приятна салата.
Някои хора не приемат семките като част от начина си на хранене, а още по-малко като съставка на салати и хлябове.
Ние обаче ги обожаваме и смятаме, че допринасят доста за вкуса на ястията.
Необходими продукти:
рукола
обелени тиквени семки
1 супена лъжица балсамов оцет
1 чаена лъжица кимион
3 супени лъжици зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната си до 190 градуса, смесете една супена лъжица зехтин с кимиона и черния пипер. Изсипете тази смес върху тиквата и разбъркайте добре.
Застелете тавичката с хартия за печене и разпределете върху нея равномерно тиквата.
Сложете я в предварително загрятата фурна и печете до готовност.
Запечете тиквените семки на тиган.
Смесете 2 супени лъжици зехтин с балсамовия оцет и добавете сол и черен пипер на вкус. Полейте с тази смес листата от рукола, добавете тиквата и тиквените семки.