Калейдоскоп от оттенъци, нежни текстури, нови съчетания – от това се състоят есенните образи които ни предлагат водещи козметични фирми в есенните си колекции грим.

Докато очакваме представянето на коледните колекции, все още имаме време да пробваме някой есенен образ, който не сме използвали досега!

Сливова градина – колекция за есенен грим на Christian Dior



Лилаво, виолетово, бордо и пурпур – това са цветовете, които ни предлага Christian Dior тази есен. Креативният директор Тиен съветва дамите да акцентират вниманието върху миглите си, а есенната колекция предлага широки възможности за това. Спиралата с въртяща се четка сама повтаря движенията на опитен професионален гримьор, а основата за спирала увеличава двойно всяка една мигла. Но внимавайте – с колекцията грим на Dior преобразяването ви може да е толкова пълно, че близките ви да не могат да ви познаят.

Дантели, очи и устни – колекцията Guerlain Collection Couleurs Fall 2010



Наситени цветове на дъжд, студен въздух и вятър, затворени в метални кутийки с дантелен рисунък – марката Guerlain отразява изключително точно настроението на сезона в есенната си колекция. Необичайният дизайн на капака на 6-цветната палитра контрастира с геометричното разположение на сенките вътре. Кутийката прилича на малка съкровищница и точно с това впечатление е известна къща Guerlain. Дизайнерът Индия Мадави и арт-директорът Оливие Ешодмезон са създали сенки, които наистина са перла в короната на колекцията.

Контраст и романтика – колекцията Les Contrastes de Chanel



Основна тема в продуктите на Chanel за този сезон е противопоставянето на нежно-розово и наситено-виолетово. По решение на креативния директор Питър Филипс най-силният акцент на лицето е ружът. Той трябва да е сияещ – това е най-важното правило, а цветът му се подбира според цвета на кожата, от розово до тъмнолилаво. Богатството в колорита на сенките и ружа се уравновесява със сдържаност в грима на устните – неутрални и свежи тонове.

Цветущ вид – колекцията Blooming на Givenchy



Givenchi ви предлага да наблегнете на приглушеното оранжево, нежната охра, коралово-розовото... Всички елементи на колекцията са пуснати в ограничен тираж. Сенките за очи са представени в шест палитри, където са събрани четири цвята – единият се използва за основа, вторият като лайнер, третият като главен акцент, а четвъртият като сияен щрих. Можете да се почувствате истински художник, ако ги съчетаете в различни последователности, създавайки всеки път нов колорит около очите си.

Синьо и люляково – колекцията Blue Dahlia на Estee Lauder



Основните фаворити в грима на очите за сезона според креативния директор на Estee Lauder Том Пешо са синьото и черното. Отдавна не бяхме виждали толкова дълбок и наситен оттенък на сенките. Том е на мнение, че играта на цветовете е основен момент във всеки вид грим, затова не се страхувайте да ги смествате. А с колекцията Blue Dahlia това няма да е плах експеримент, а истинско удоволствие.

Кокетни и сладки – колекцията Lancome French Coquettes



Нежност и чувственост, невинност и страст – колекцията на Lancome е изпълнена с противоречия. Вдъхновена е от френските еманципирани дами Кики Де Монпарнас, Сара Бернар и Едит Уортон и изобилства със светло-розови и дълбоки пурпурни оттенъци. Перлените пигменти ще придадат на лицето ви ослепително сияние, а новите формули ще осигурят невиждана устойчивост на грима ви. Искате ли да се почувствате напълно независима в този уж мъжки свят? Тогава смело си изберете образ на Lancome, със сигурност ще постигнете успех.

Освежаващ коктейл – колекцията “Игра на страстите” на Rouge Bunny Rouge



Небрежно събрана в кок червена коса, кокетни мигли и чувствени устни – Rouge Bunny Rouge ви предлага да се превърнете в истинска кукла. Ако пък сте щастлива притежателка на палави лунички, този облик определено е създаден за вас. “Прелюдия в облаците”, “Скици по водата”, “Шепотът на вятъра” – дори само имената от колекцията навяват романтично настроение. Тонът на лицето се оформя с игра от нюанси – сякаш прозрачната кожа трябва да се подчертае с нежно прасковен, лек млечен и сияещо розов цвят. Гримът на очите обаче е точно определен – линията по горния клепач трябва да е едновременно уверена и плавна. Устните са довършителният елемент в грима – с плътното алено покритие извивката им става капризна и своенравна.