Автор
Woman.bg

Коледната колекция на Chanel – чиста наслада

Съвсем скоро Jingle Bells ще зазвучи отвсякъде, а улиците ще засияят с празнична украса.

Но можете да се потопите в празничната атмосфера и по-рано – стига да имате новата коледна колекция Les Tentations de Chanel.

Концепцията

Питър Филипс този път е дал всичко от себе си – креативният директор на Chanel по грима е въплътил чистата наслада в новата си колекция. “Поддайте се на изкушението, преди да е изчезнало”, тази фраза на великия Епикур е вдъхновявала Филипс по време на работата по колекцията. Това не е твърде коледен позив, нали? Напротив, по-скоро е нещо като манифест на насладата, която е престанала да бъде грях и удоволствието, което се е превърнало в изкуство.



Игра на сенките


Нюансите в колекцията се леят като златист мед, цъфтят като цветове на фуксия и искрят като скъпоценни камъни. Дори само ружът впечатлява, в него увереният розов цвят блещука със златен брокат. Четирицветната палитра сенки е не по-малко бляскава, но цветовете й са по-умерени – различни оттенъци на бронза и мед. Има и течен вариант на сенките. Същият бронзов, но студен цвят може да се нанася по два начина – да се разстеле леко по целия клепач за дневен грим или пък да се нанесе на отчетлива линия в основата на миглите. При създаването на сенките е взето предвид всичко, което е било пропуснато в предишните варианти. Затова сега сенките се задържат непоклатимо през целия ден и са чудесна основа за по-плътен грим на очите.

Нов шик за устните



Към вече богатия асортимент гланцове за устни Chanel добавя още три. Техните предизвикателен блясък, богата текстура и висока устойчивост са представени в нови цветове – чувствен бронзов, невинно розов и дръзко лилав. Червилото Rouge Coco пък е приело само двама новобранци в редиците си – в топъл меден и женствен розов цвят.

Искрящ лак



Последната капка наслада идва от отдавна известната на всички кокетки марка лакове Le Vernis. В колекцията е включен нов цвят, наречен Pulsion. Цветът му кара сърцата да се разтуптят по-бързо още от първия поглед – този сияен нюанс на фуксия ще обере овациите на всяко едно коледно тържество.