Автор
Woman.bg

Миенето на косата с шампоан – голяма грешка?

Миенето на косата с шампоан било голяма грешка според американски фризьори. Той повреждал косата, а всъщност можем да я минем само с вода и сода за хляб при миенето и всичко щяло да е от чудно по-чудно.

„Шампоаните отмиват естествения защитен слой мазнини на косата и я правят крехка и без блясък. Много от моите клиентки вече се интересуват от по-натурални начини за поддържане на красотата и отказват да използват шампоан“, обяснява Лорейн Масей, собственичка на фризьорски салон в Охайо.

Тя самата не е използвала шампоан от 20 години и твърди, че има разкошна коса. „Използвам сода за хляб и ябълков оцет. Една лъжичка сода размесвам с малко вода и втривам в корените. Това отнема излишната мазнина от косата. За да се предпазя от пълно изсъхване на скалпа обаче, после използвам ябълков оцет. Той неутрализира действието на содата и косата ми става здрава и блестяща“, обяснява Лорейн.

Според други мацки, отказали се от шампоана, оплитането на косата и накъсването й вече били забравени, а къдриците ставали повече от изразителни. Единственият неприятен момент бил в първите две седмици, докато косата отново започне да произвежда нормално, а не прекомерно количество мазнина, обясняват те.




Ако пък на вас идеята да зарежете шампоана ви звучи добре, не пречи да опитате. Ще ни е интересно да ни разкажете какво се е получило.