Необичайното положение на тялото в поза 69, видът на гениталиите на партньора в непосредствена близост до лицето възбуждат.

Но много двойки се оплакват, че тази поза им създава доста неудобства. Това е така, защото повечето хора не подозират, че има няколко варианта, които дават съвършено различни усещания. Всеки трябва да подбере подходящия за него, съветват от blitz.bg.

Мъжът е отгоре

Най-простият вариант - жената лежи по гръб, леко разтворила крака, мъжът е върху нея, давайки й възможност да поеме члена му в устата си, а той намира с език нейния клитор. Но този вариант е допустим само ако двамата партньори са в една и съща “тегловна категория”. Ако мъжът е по-тежък, партньорката му вместо оргазъм може да има проблеми дишането.

Освен това, мъжете трябва да държат под контрол амплитудата на тласъците - тя трябва да е минимална, защото устата на жената не е влагалище! Особено деликатен е моментът, когато мъжът е на път да свърши, защото в момента на еякулацията на него много му се иска да вкара члена си до края. Това не бива да се прави в никакъв случай, тъй като партньорката му е абсолютно беззащитна и не само може да спре дишането й, но и да я задави със спермата си.

Жената е отгоре

Той лежи по гръб, тя е надвесена над него, разположила слабините си над лицето му. Обикновено видът на гениталиите й предизвиква силна ерекция и от жената няма да се изискват допълнителни усилия за стимулиране на пениса. Тя може да се забавлява с него, да си играе, да отдалечава момента на еякулацията, докато сама не почувства наближаването на собствения си оргазъм.

Разбира се, за това мъжът трябва да работи с език. Най-добре е той да легнете на цилиндрична възглавница, за да не държи главата си в постоянно напрежение.

На една страна

Това е най-оптималният вариант, който дава и на двамата партньори максимален контрол над положението и ги освобождава от излишните физически усилия. Единият ляга на дясната си страна, а другият - на лявата. Сгъват коляното на единия крак и го отдръпват леко встрани, като така всеки получава достъп до гениталиите на другия. Можете да се опрете на лакът, като така ползвате не само устата си, но и свободната ръка. Ако сложите главата си на вътрешната част на бедрото на партньора си, то ще ви служи като възглавница.

С надолу главата

Такава поза има в “Камасутра”. Мъжът повдига партньорката си и я обръща с главата надолу. Тя слага крака на врата му и държи тялото си така, че главата й да бъде на нивото на гениталиите му. В това положение обаче е много трудно да се достигне оргазъм и позата може да послужи само за прелюдия и допълнително разпалване на страстите. След това може да преминете към някоя от описаните пози.