Опитайте един от тези начини за омекотяване и овлажняване на сухи, напукани и наранени устни:

Мед

Медът е чудесен избор за третиране на вашите изпръхнали устни, защото той има свойството да овлажнява и лекува кожата. Освен това пчелният мед има и антибактериални свойства, и така предпазва устните от инфектиране.

Слагайте мед на устните си вечер, преди да си легнете или във всеки удобен момент вкъщи.

Ако го оставите да действа половин час, той ще успокои наранената кожа и ще я излекува, достатъчно е само да повторите няколко пъти.

Зехтин

Extra virgin зехтинът е подходящ за овлажняване на сухата кожа на устните, а хубавото е, че всяка кухня разполага с такъв продукт и винаги може да ви се "притече на помощ", когато ви потрябва.

Пазарът предлага големи възможности за избор на различни продукти, съдържащи зехтин и пчелен восък едновременно. Те са предназначени за употреба при по-сериозно наранени от студа устни.

Алое вера


Ако устните ви са напукани и много изсушени от излагането на силните слънчеви лъчи, алое вера е добър избор за изглаждане и охлаждане на изгорената кожа. Използвайте естествения сок на растението, директно от откъснатия лист или намерете подходящ балсам със съдържание на чисто алое вера. След като използвате естествената течност на растението, можете да разтворите листенцето и да почистите и овлажните устните си директно с вътрешната му част.

Дръжте откъснатите листенца алое вера в хладилника, за да ги запазите свежи.

Вода

Напуканите устни често са признак за обезводняване на цялото тяло и така и кожата се изсушава. Ако устните ви се напукват често, опитайте да увеличите дневното количество на консумираната от вас вода.