Искало ли ви се е някога да се сдобиете с чифт уникални боти, които сте харесали в онлайн магазин?

Или пък за вас единственият удобен начин да си купите книга е като ви я доставят пред врата?

Сигурни сме, че за изминалата година на повечето от вас това се е случвало поне 2 пъти, но не сте имали карта, с която да си поръчате желаните покупки.

Ако пък искате да избегнете блъсканиците и опашките около пазаруването за коледни подаръци онлайн пазаруването е най-добрият вариант да направите това.

През последните няколко години интернет търговията в България се развива с бързи темпове.

Независимо от това, много притежатели на кредитни карти все още избягват онлайн пазаруването.

Хората се страхуват да използват картите си в световната мрежа, защото не са малко случаите, при които, след пазаруване с карта в интернет, опитни измамници успяват да откраднат целия кредитен лимит на картодържателя.

Интересно решение на проблемите със сигурността при онлайн разплащанията с карти предлага Транскарт Файненшъл Сървисис – платежна институция, лицензирана от Българската народна банка.

Решението е международната платежна карта trans.pay MasterCard.

Тази платежна карта е без кредитен лимит, поради което годишната такса е само 7 лева, а издаването й е гарантирано.

За разлика от дебитните карти, с trans.pay MasterCard може да се плащат стоки и услуги в интернет, както и да се пазарува в милиони търговски обекти в 210 страни.

Как да избегнете злоупотреба при онлайн разплащания?

Рискът при онлайн разплащанията може да се минимизира, ако всеки път зареждате платежната карта trans.pay MasterCard с желаната от вас сума непосредствено преди плащането в интернет.

По този начин, след като платите в избрания от вас сайт за електронна търговия, измамниците на практика няма какво да откраднат – наличността по карта е или нулева, или много малка. Можете да използвате тази идея и при пътуване в чужбина, особено в някои по-рискови страни.

trans.pay MasterCard може да се зарежда с кредит, допълнително отпуснат от Транскарт Файненшъл Сървисис, или със собствени средства на картодържателя. В първия случай зареждането на картата става онлайн по всяко време и от всяка точка на света в защитения профил на клиента в интернет страницата www.transcard.bg. Във втория случай картата може да бъде заредена чрез банков превод или в брой.

При пазаруване в България trans.pay MasterCard осигурява отстъпки до 10%.