Автор
Woman.bg

10 неща, с които жените се справят по-добре от мъжете

Обожаваме мъжете, но постоянно се натъкваме на проучвания, които доказват, че жените имат някои страхотни способности, които липсват на мъжете. За вас подбрахме най-интересните от тях:

1. Еволюираме по-красиво

Изследване скоро разкри, че жените стават все по-красиви, докато мъжете си остават същите. Учените са наблюдавали 2000 души, проследявайки живота им през 4 десетилетия. Резултатите показали, че привлекателните жени са имали 16% повече деца от средно-хубавите жени, както и че красивите имат с 36% по-голям шанс да им се роди първо дете от женски пол. Всички тези прекрасни дъщери увеличават броя на красивите жени спрямо миналите поколения.

2. По-често оцеляваме в катастрофи

Тъжно, но факт. Според проучване на Университета Карнеги Мелън, шансът мъж да загине в катастрофа е 77%.

3. По-лесно търсим утеха

Допитване до 2000 души разкри, че жените говорят за проблемите си много по-често от мъжете. 53% от жените споделят с приятели какво ги притеснява, обратно на 29% от мъжете.

4. Финансовата криза не ни засяга толкова

Според Бюрото за статистика на заетостта, от изгубилите работата си след декември 2007, 80% са мъже. Може би причината е, че ударът бе най-силен в областите, доминирани от мъже - като производството и финансите.

5. По-голям брой жени получават висше образование

Вече сме наясно, че кандидатстващите жени са повече от мъжете, но Департамента по статистика на образованието разкрива, че мъжете по-рядко получават бакалавърска степен. Също така на мъжете им отнема повече от 5 години да се дипломират.

6. Храним се по-здравословно

Допитване до повече от 14000 души показа, че жените избират много по-здравословна храна от мъжете. Докато мъжете биха предпочели да „мушнат” пица и червено месо, жените трупат в чиниите си плодове и зеленчуци. Това е нещо, ясно на всеки, но тъй като на нас винаги ни се карат, че прекаляваме с шоколада, просто трябваше да си го кажем!

7. Имаме по-силна имунна система

Нищо чудно, че мъжете се държат като бебета, когато имат хрема – жените наистина имат по-силна имунна система. Ако в тялото ни се води някаква малка битка, то ние имаме защитата на тайното си оръжие – естрогена, който е верен съюзник при справянето с инфекциите. Той се справя с един определен ензим, който често пречи на тялото да се защити от бактерии и вируси.

8. Живеем повече

Според преброяване на столетниците, 85% от хората над 100 години по цял свят са жени. Също така, като цяло жените живеят от 5 до 10 години повече от мъжете.

9. Ние сме по-добри управници, особено при тази икономика

Това твърдение е малко спорно, но много експерти са уверени, че жените са по-добри шефове, тъй като са по-добри слушатели, наставници, разрешават проблеми по-успешно и могат да се справят с много задачи едновременно, за разлика от колегите си мъже. В момента икономиката е ориентирана преди всичко към услугите, така че е важно работната ръка да бъде мотивирана. Жените намират контакт по-лесно от мъжете и са по-способни да амбицират работниците си.

10. Инвестираме по-добре

Проучване на 100 000 ценни книжа показа, че инвестициите на жените се възвръщат по-успешно от тези на мъжете. Може би това се дължи на нашата предпазливост при взимането на инвеститорски решения и на това, че мислим повече за далечното бъдеще.