Необходими продукти за 2 порции:
• 4 домата
• Половин глава червен лук, ситно нарязан
• 1 супена лъжица винен оцет
• зехтин
• 1 чаена лъжица кимион, смлян
• 100г киноа
• 250г сирене „Халуми”, нарязано (можете да го намерите в магазина за ориенталски храни или в някоя от по-големите вериги за хранителни стоки)
• шепа листа от магданоз
• за сервиране: пита хляб и кисело мляко
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Доматите се поставят в тава за печене, заливат се с 1 супена лъжица зехтин и се подправят. Оставете за 25 минути докато крайчетата се препекат. Поставете лука, оцета и 1 ½ с.л. зехтин и кимион в купа и добавете подправки. Разбъркайте.
За да приготвите киноа, следвайте инструкциите на опаковката, изцедете добре и разбъркайте с лука и подправките. Сиренето Халуми се пече на грил докато добие златист цвят. Добавете магданоза и доматите към гарнитурата, разбъркайте, а отгоре сложете резените Халуми.
Сервирайте с пита хляб и кисело мляко за по-обилно хранене.