Автор
Woman.bg

Какво да правим и какво – не, когато си купуваме сутиен

Откриването на перфектния сутиен е доста предизвикателна задача, особено ако не сте добре информирани.

Но не се тревожете, ето и някои съвети как да откриете сутиена, който да ви пасне перфектно.

Какво да правите: Уверете се, че купувате точния размер

Всички знаем какво е секси, но знаете ли какво не е? Изскочилата гърда! Освен ако не ви харесва гърдите ви да са прекалено големи за сутиена и да се разливат навън.

Знаете ли какво още не е секси? Когато сутиенът ви е прекалено голям и презрамките постоянно падат от раменете ви.

За да избегнете тези често срещани капани, допитайте се до специалист, научете истинския си размер и започнете да си купувате сутиени, които са ви по мярка.

Коланът трябва удобно да ви приляга на първата закопчалка, а чашката трябва да обхваща гърдата ви, така че да няма част, която да се подава отвън. Веднага щом намерите подходящия размер ще ви се прииска да го бяхте направили по-рано.

Какво да НЕ правите: Не очаквайте чудеса

Повечето жени правят най-голямата грешка, свързана със сутиена: очакват той да разреши всеки един проблем на гърдите им. За жалост това не е възможно и трябва да свикнем с тази мисъл. Може би се надявате, че един добре поддържащ сутиен ще прикрие тлъстините на гърба, например, но всеки специалист ще ви каже, че това не е възможно.

Какво да направите: Купувайте сутиени за вашия размер сега

Сигурни сте, че след онази диета, която се каните да започнете, гърдите ви ще спаднат с поне половин размер. И ако това не е мотивация да си кепите по-малък сутиен…

Не го правете! Вместо това инвестирайте в спортен сутиен, който пасва на настоящия ви размер. За разлика от сутиените с чашка, при които ще проличи разликата след като свалите килограми, спортните сутиени пасват на вашето променящо се тяло. Щом теглото ви се стабилизира, можете да си купите колкото сутиени искате.

Какво да НЕ правите: Не се срамувайте от размера си

Дами, размерът на гърдите ви ще си остане същия, независимо какво пише на етикета. Подобно на дънките, размера на много сутиени се диктува от марката производител, а понякога дори от линията продукти. Не се чудете, ако изглеждате чудесно в размер, който е по-голям от този, който носите обикновено. За предпочитане е да изглеждате страхотно в размер, с който не сте свикнали, от колкото да изглеждате ужасно в размера, който принципно носите.

Какво да правите: Съобразявайте се какво ще облечете отгоре

Ако си купувате единствено дантелени сутиени и очаквате да изглеждат перфектно под блуза по тялото ви, например, ще бъдете разочаровани. Дантелените сутиени са идеални за едра плетка или за щамповани блузи, но за изчистени и прилепнали горни дрехи трябва да сложите подходящ сутиен.

Също така избягвайте сутиени с високо закрити чашки, ако искате да носите V - образни деколтета и заложете на сутиен тип Бриджитка. Ако носите ризи, избягвайте сутиените с големи подплънки и вместо това заложете на сутиен със смаляващ ефект.

Какво да НЕ правите: Не се скъпете – купете си няколко сутиена

Всяка жена трябва да има поне три сутиена. Ако можете не носете един сутиен два дни поред. Като носите сутиена си без да му дадете ден почивка, може да го разтеглите и да скъсите живота му. Трябва да знаете, че пералните и сушилните намаляват еластичността на колана. най-добрия начин да перете сутиените си е на ръка. Така те ще издържат по-дълго.