Днес ви предлагаме един страхотен десерт, който се приготвя изключително лесно.
Необходими продукти:
• 140 г кафява захар
• 100 г масло, нарязано на парчета
• щипка сол
• 140 г обикновено брашно
• 60 г овесени ядки
• 3 големи ябълки за готвене, обелени, нарязани на дебели резени
Начин на приготвяне:
• Включете фурната на 200оС.
Сложете ябълките в тенджера, заедно с 60 г захар, и оставете за 5-6 минути на умерена температура или докато ябълките започнат да омекват.
За да направите глазурата, смесете брашното и солта и омесете с маслото докато се получат бучици (нещо като галета). Добавете овесените ядки и останалата захар и разбъркайте.
С помощта на лъжица сложете ябълките в достатъчно дълбок съд и покрийте с глазурата.
Оставете да се пече за 30 минути докато горният слой добие кафеникав цвят.
Сервирайте с щедро количество сметана или яйчен крем. Вкусотия!