1. Пропускате хранения

Тази тактика винаги ви се връща тъпкано. Накрая сте толкова гладни, че преяждате. А когато това стане, неминуемо ще ви се лепнат повече тлъстинки. Хранете се често и по малко на всеки 3-4 часа и ще се чувствате сити, без това да се отразява на талията ви.

2. Избягвате животински продукти

Жените често избягват месото, рибата и млечните продукти, защото си мислят, че те съдържат прекалено много калории и мазнини. Но запомнете, тези храни са протеинови суперзвезди, които помагат на метаболизма ви. Заложете на нискокалорични, нискомаслени храни, като прясно сирене или риба тон (консерва от 170 грама покрива 3/4 от необходимата дневна доза протеин).

3. Смятате, че хлябът е вреден

Да, белият хляб е вреден, ами пълнозърнестият хляб и зърнените закуски? Съвсем не. Те позволяват на нивата на инсулина да се покачват постепенно, като понижават риска от натрупване на мазнини. Ще усетите разликата, ако всеки ден хапвате черен ориз, овес и пълнозърнест хляб.



4. Луди сте по коремните преси

Те наистина тонизират мускулите, но нямат ефект върху слоя мазнина над тях. Така че правенето на 50-100 или дори 500 коремни преси няма да помогне да се чувствате по-удобно в дънките си. Тогава какво действа? Кардиото. Вместо да си губите времето в коремни преси, прекарайте 10 минутки повече на бягащата пътека.

5. Пиете рядко, но по много

Алкохолът има много калории и изобщо не ви засища. Според диетолозите, когато прекалявате с пиенето, направо подканвате тлъстинките да се заселят при вас. Ако ви се пие, заложете на червеното вино. Проучвания показват, че е вероятно виното да помага в справянето с паласките.

6. Ядете „диетични” продукти

Може би си мислите, че правите услуга на тялото си като си взимате кисело мляко без захар и мазнини, диетична кола или други закуски, означени като обезмаслени и нискокалорични. Истината е, че често тези храни са натъпкани с изкуствени подсладители, за които някои диетолози смятат, че могат да накарат организма ви да складира повече мазнини.

7. Смятате, че тежките храни са враг

Колкото и абсурдно да ви звучи, храните с високо съдържание на мононенаситени мазнини помагат да се изгарят мазнините от коремчето ви и ви карат да се храните по-малко. Диетолозите препоръчват да сложите ¼ авокадо на сандвича си или да сипете оцет и зехтин на салатата си.