Продължение.

6. Открийте дънките, които ви прилягат перфектно

Няма да сгрешим, ако кажем, че дънките са основна дреха за много хора. Затова е важно да се постараете да откриете добър чифт. Постарайте се да намерите дънки, с крачоли, които свършват 5мм над петите ви.

7. Бъдете внимателни с винтидж дрехите

Един винтидж тоалет или ще ви направи кралицата на вечерта, или ще ви изкара момичето без вкус за дрехи. Когато си търсите винтидж дрехи по разпродажби и битпазари, не забравяйте следните съвети: колкото по-стара е дрехата, толкова по-различно е оразмеряването, затова трябва да пробвате всичко.

Също така проверете дали няма останали петна, тъй като най-вероятно няма да можете да се отървете от тях. Вместо да изглеждате елегантни, накрая може да имате раздърпан вид.

8. Развихрете въображението си

Ако имате дреха, която страшно харесвате, но не можете да комбинирате с нищо, не бързайте да я отписвате. Помислете как можете да я попромените. Вижте как ще изглежда с колан, тъй като така можете да промените силуета. Не забравяйте брошките, шаловете и шалчетата за глава. Купете си неща, с които можете да я промените, наблюдавайте стила на други хора по улицата и тоалетите от модните подиуми. Колкото повече живот вдъхнете на гардероба си – толкова по-добре.

9. Не прибързвайте

Проучвания доказват, че решаваме дали да си купим нещо секунди след като го видим. Това време е прекалено малко. Не бързайте и спокойно премислете дали наистина се нуждаете от дрехата или не.

10. Нарушете правилата!

Правилата понякога трябва да се нарушават. Ако например обувките ви са в тон с чантата, която е в тон с ръкавиците, които пък са в тон с шала, ще имате добър, но и прекалено традиционен вид. Акцентирайте върху нещо, което ще покаже вашата изобретателност. Черната рокля с ярки обувки е идеалното решение, но ако добавите още някакъв ярък детайл ще станете прекалено предсказуема. Комбинацията на черно и червено е красива, но изборът на черно и сребърно е по-неочакван.