2010 г. се оказа изключително благодатна за съставяне на класация “Най-ярките открития на годината”.

Предлагаме ви списък от звезди, които изгряха тази година и върху които светът възлага много големи надежди.

Кери Мълиган



Актриса
25 години


Допреди година дори не бяхме чували за нея, а сега лицето й краси червените пътеки и обложките на лъскавите списания. Кери е приятелка с Ан Уинтур и ще играе Дейзи Бюканън във “Великия Гетсби” (впрочем за същата роля са се борили и Натали Портман и Скарлет Йохансон). Кери Мълиган е една от най-големите надежди на световното кино. Актрисата започна 2010 г. с рокля на Prada на връчването на наградите “Оскар” (където беше номинирана за най-добра женска роля във филма “Съзряване”) и продължи нататък с премиерите “Уол Стрийт” и “Никога не ме пускай да си отида”. Добър старт, а?

Тейлър Момсън



Актриса и певица
17 години


Поглеждайки назад, направо се изненадваме, че допреди година не знаехме нищо за Тейлър Момсен. През последните 12 месеца звездата от сериала “Gossip Girl”, която е и вокалистка на групата Pretty Reckless, стана тема на обсъждане по цял свят. Излизайки на световната арена с провокационната роля на Джени Хъмфри, Тейлър цяла година редуваше снимките в новия сериал с концерти на своята рок-група (чиито клипове незабавно бяха пуснати по MTV). Имиджът й на “лошо момиче”, оплют жестоко от модните критици, е допаднал на самата Мадона. Тейлър оглави рекламната кампания на дебютната марка на Лурдес Material girl, която била заснета лично от поп-кралицата.

Роузи Хънтингтън-Уайтли



Фотомодел и актриса
23 години


Тази година труднопроизносимата двойна фамилия на Хънтингтън-Уайтли беше добре разучена и отрепетирана от професионалистите в модните среди и дори почитателите на киното. Роузи не само стана един от ангелите на Victoria’s Secret, но и смени Меган Фокс в поредната част на “Transformers”. И с това победите й през изминалата година не приключват – тя оглави есенната кампания на Burberry (миналата година рекламно лице беше Ема Уотсън, звездата от “Хари Потър”) и покори сърцето на “фаталния мъж” Джейсън Стейтъм (връзката им се развива с такава скорост, че двамата вече живеят под един покрив).

Джъстин Бийбър



Певец
16 години


На последната церемония на MTV публиката посрещна с бурни аплодисменти не Риана или Кати Пери, а “младия талант” Джъстин Бийбър. R&B-звездата беше наречен от таблоидите “пееща сензация”. Джъстин незабавно беше номиниран едновременно за четири награди, а албумът му My World 2.0 (който едва седмица след представянето си зае първото място в списъка на най-добрите албуми на сп. Billboard) беше обявен за “най-добър”. Довчера Бийбър правеше скромни домашни кавъри на песните на звездите и публикуваше записите в интернет, а сега новият му клип Baby наброява над 350 млн. прегледа в YouTube. За свой пример за подражание младият талант е обявил Ъшър. Джъстин няма нищо против факта, че вече си има двойник в South Park.

Кристина Хендрикс



Актриса
35 години


Десет години знойната красавица, наречена от сп. Esquire “най-сексапилната жена на планетата” очакваше своя звезден час. И тази година най-сетне го дочака. Ролята на офис-мениджърката Джоан Холоуей в “Момчетата от Медисън авеню” най-сетне направи актрисата звезда и всепризната “секс-бомба”. Днес червенокосата Кристина не само краси обложките на световноизвестни издания и страниците със светската хроника, но и сключва договори за големи суми и се бори за навлизане на пищните женствени форми в света на модата. Фигурата й е буквално създадена за тоалети в стил 60-те години – цели прави рокли и клиновидни поли. Стига продуцентите на следващия филм да не я накарат да отслабне за ролята!

Уилоу Смит



Певица
10 години


Невероятно, но за известно време позабравихме Съри Круз, обръщайки внимание на едно не по-малко звездно момиченце – дъщерята на Уил Смит и Джейда Пинкет. Уилоу е едва на десет години, но вече е сключила сериозен договор с лейбъла на Джей Зи Roc Nation, а на Седмиците на модата седи на първия ред заедно с майка си и поразява с тоалетите си модните критици. Изглежда Уилоу е твърдо решена да засенчи не само брат си Джейдън Смит (звездата от филма “Карате кид”), но и знаменитите си родители. В близко бъдеще я очакват дебютен албум и ролята на основоположник на нови модни течения. Като вземем предвид, че Уилоу не се вслушва в съветите на фризьорите и се възхищава на Риана, най-вероятно скоро ще станем свидетели и на много по-смели модни експерименти от роклята с щампа с вестникарски шрифт, която малката певица демонстрира на модно ревю в Милано.

Kesha



Певица
23 години


Още едно лошо момиче в нашата класация, което накара света да погледне по нов начин на garbage-chic (“прокъсаният стил е моят подарък за света”, заявява тя) и “заключи” символа за долар в името си. Последните дванадесет месеца бяха решаващи за певицата. Дебютният й албум Animal, който излезе през януари, беше продаден в тираж от над 1 млн. екземляра (и то само през първите три месеца), а песента Tik Tok, пусната през юли в MySpace оглави класациите в 11 страни по света. Бунтарката със сини устни (която впрочем е учила богословие в колежа Бърнърд) със същата лекота подписа договор за 14 млн. долара с известната звукозаписна компания RCA Records (с която работят Кристина Агилера и Аврил Лавин).

Джон Хем



Актьор
39 години


Отдавна не бяхме виждали такива хубавци в Холивуд! Джон Хем в ролята на креативен директор в “Момчетата от Медисън авеню” е просто неотразим с перфектно скроения си костюм и с цигара в ръка. Ролята на Дон Дрейпър в сериала незабавно превърна световно неизвестния актьор, молещ се по студията за каквато и да било роля, в звезда от най-висока класа. През 2010 г. Джон се снима в “Градът” заедно с Бен Афлек, както и в съдебната драма “Вой”. Джон Хем има само един “недостатък” – вече от 13 години е щастливо женен.

Ел Фанинг



Актриса
12 години


За пръв път й обърнахме внимание на премиерата на “Бенджамин Бътън” и тогава се чудихме, дали Ел ще може някога да излезе от сянката на известната си сестра. Ето че вече знаем отговора на този въпрос. Малката актриса участва в редица екранизации още от 2001 г. После Андрей Кончаловски дава на талантливото момиче главната роля в новогодишната приказка “Лешникотрошачката”, а София Копола ангажира Ел за ролята на Клео във филма “Някъде”. Оттогава насам малкото момиченце постепенно се превръща в блестяща млада дама, която може би скоро ще засенчи сестра си Дакота.