Диета със сладки с шоколадов чипс?
И още как! Богатото на омега-3 мастни киселини фъстъчено масло и пълнозърнестото пшенично брашно са тайните съставки, които правят този сладкиш здравословен- а няма и да усетите разлика във вкуса!
Приготвяне: 15 мин.
Готви се: 25 мин.
Общо: 40 мин.
Необходими продукти за 16 порции (по едно парче на порция):
¾ чаша бяло пълнозърнесто пшенично брашно
¾ ч. л. сода бикарбонат
Щипка сол
1 чаша богато на омега-3 мастни киселини фъстъчено масло
1/3 чаша кафява захар Спленда
1 богато на омега-3 мастни киселини яйце, разбито
½ чаша обезмаслено мляко
1 ч. л. ванилова есенция
½ чаша горчиво сладък шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 175С. Напръскайте тава за печене (20 x 20 cm) със спрей за готвене.
2. Върху голям лист оризова хартия смесете брашното, содата и солта. Разбъркайте с вилица.
3. В купа смесете фъстъченото масло, захарта и яйцето. Разбъркайте енергично докато се получи кремообразна смес. Добавете млякото и ванилията. Разбъркайте докато сместа стане гладка. Добавете сместа с брашното, като разбърквате докато се омеси добре. Добавете и чипса.
4. Сложете тестото в тавата и изравнете повърхността. Оставете да се пече за около 15 минути или докато тестото леко бухне и крайчетата добият кафеникав цвят. Извадете от фурната и оставете да изстине поне за 10 минути преди да го нарежете.
Съхранявайте на стайна температура, плътно покрито с фолио.