Ако сте млади и енергични и не ви се стои дълго край печката, фондюто е идеалното решение за вас.

Прави се бързо и лесно, достъпно е по цена и предлага много разновидности.

Необходими продукти:

* Пушено сирене – 250 гр.
* Пикантно сирене – 150 гр.
* Кромид лук – 1 глава
* Светла бира – 300 мл.
* Царевично брашно – 2 супени лъжици
* Мляко – 150 мл.
* Горчица – 1 чаена лъжица
* Кренвирши
* Наденички
* Ръжен хляб

Начин на приготвяне:

Разрежете лука надве и натъркайте стените на съда отвътре с половинките.

Изсипете бирата в съда за фондю и я кипнете. Добавете нарязаните сирена и разбъркайте. Смесете брашното и млякото, разбъркайте добре и излейте сместа в загрятото сирене.

Добавете горчицата и загрявайте на бавен огън с постоянно бъркане, докато сместа не стане кремообразна. Сервирайте фондюто с ръжен хляб на кубчета и нарязани кренвирши и наденички.

Хапките се топват в соса преди ядене.