Прекомерната употреба на мазнини, захарни изделия и месо е основна причина за много от болестите и неразположенията, които подлагат организма ви на изпитание.

Резултатът е маса от ненужни вещества, които замърсяват храносмилателната система, жлъчния мехур, бъбреците, предстомашната жлеза, кръвоносните съдове. Това от своя страна води до главоболие, болки в черния дроб и т.н., предупреждават от ezine.bg.

Съществуват лесни и ефективни начини, чрез които сами да се избавим от неразположението си. Най-простият и най-приятен метод е пречистване на организма чрез прясно изстискани сокове, разредени с вода.

Необходимо е да изстискате сока от два лимона и да допълните чашата с вода. Напитката се консумира сутрин на празен стомах. Впоследствие през целия ден можете свободно да пиете сокове от прясно изцедени ябълки, моркови, цвекло или касис – по една чаша през един час. Не е нужно да се храните.

Този разтоварващ ден има изключително благотворен и пречистващ ефект за организма. На следващия ден, ако се чувствате добре, може да повторите. Ако обаче усетите слабост, виене на свят, незабавно започнете да се храните.

В никакъв случай не трябва да поемате тлъсти, сладки или пържени храни. След няколко дни болките в ставите, главата и вътрешните органи ще изчезнат, ще почувствате лекота в цялото си тялото, ще отслабнете.

След разтоварващия ден се опитайте да регулирате храненето си по такъв начин, че в менюто ви задължително да има много зеленчуци, плодове, кисело-млечни продукти и съвсем малко от онова, което натрупва в организма запаси от ненужни вещества. А именно – избягвайте най-вече пържено, мазнини, сладкиши, паста.