Нетрадиционна на вкус и пълнеж баница, с която щ изненадате приятно всеки гост и член на семейството.
Необходими продукти:
1 глава лук
300гр. печурки
2 консерви риба тон в собствен сос
1 пакет бутер тесто
300 мл. прясно мляко
3 яйца
3 с.л. олио
½ ч.л. сол
½ к.л. черен пипер
7-8 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Първо нарежете кромида на ситно заедно с магданоза. Гъбите се накълцват на дребно.
В незалепващ тиган загрявате олиото и запържвате лука, гъбите и магданоза, като внимавате да не стигат до златисто.
След като запържените продукти омекнат към тях се прибавя надробената риба тон. След около минута сместта се овкусява със солта и черния пипер, след което се оставя да се задуши до пълна готовност.
Разпределете бутер тестото на три равни части. Последователно в тавата плънката от тигана се разпределя между тях, като редувате тесто плънка.
Крайната фаза е да нережете баницата на няколко отделни парчета.
Разбийте в отделен съд яйцата и млякото добре, след което залейте със сместта нарязаната баница.
Пече се в умерено загрята фурна, около 180 градуса