Необходими продукти:
около 1/2 кг.печени и обелени фъстъци /не солени/
300гр.смлени чаени бисквити
250 гр. масло
200 гр. пудра захар
200гр. течна подсладена сметана
***
още 2 пъти по 70-80 мл.подсладена сметана
100гр. бял шоколад
100 гр. черен шоколад
Начин на приготвяне:
Половината фъстъци се смилат ситно, другата половина - едро.
Смесват се в купа бисквитите, пудрата захар, ситно смлените фъстъци, разтопеното масло и 200 гр. сметана. Получава се гъста каша.
Разпределя се половината в тортена форма.
Разтопява се белия шоколад с около 70 мл.сметана на тих огън или водна баня.
Залива се върху сместта/ оставя се малко за украса/, ръсят се отгоре едро смлените фъстъци, като се оставя и част от тях за украса.
Отгоре се разпределя останалата смес с лъжица и после се заравнява внимателно.
Разтопява се черният шоколад също с около 70 мл. сметана и се излива върху тортата.
С белия шоколад се оформят шарки и покрая се поръсва с фъстъците.
Оставя се в хладилника за няколко часа.